Evenemang

9Aug

Bluegrass-gospelkväll

Lateral Blue
Tid
  • On 09.08.2017 kl 19:00
PlatsFrank Mangs Center
AdressKristinestadsvägen 884
TypAllmän
Musikframträdanden från kl. 19 med grillmat och härlig samvaro.

Om bandet:
Lateral Blue (USA)
Bandmedlemmarna möttes på en sk jamsession och direkt så kände de en slags musikalisk samhörighet. De har alla olika musikalisk bakgrund vilket även berikar bandets sound och dess musikaliska bredd. Dessa unga musiker blandar friskt mellan renodlad bluegrass, western swing, jazz och folk i sin repertoar inom den akustiska musiktraditionen. De kan skräddarsy sina framträdanden och konserter så att de skapar en minnesvärd musikupplevelse för publiken.
Frontfiguren Kasey Armstrong (leadsong och fiddle) växte upp i New Mexico och hennes musikkarriär började då hon som tvååring brukade sjunga i en plastmikrofon. Fiolen kom sedermera att bli hennes huvudinstrument och likt många andra flyttade hon till Nashville, TN under 2011 för att pröva sin vingar inom musikbranchen. Hennes energiska spelsätt har skördad flertalet segrar inom fiolspelande i Colorado, Kansas, New Mexico och Tennessee. Hon sjunger gärna den karakteristiska höga baritonstämman inom bluegrassen men även altstämman i kyrkohymnerna passar hennes röst.
Som nioåring önskade Kyle Lee (banjo) sig en banjo i julklapp. Hans önskan gick i uppfyllelse och Kyle tog sig genast an tre-finger-rollsen enligt den legendariska Earl Scruggs-stilen. Han har just avlagt examen inom ”Business Administration” men lever nu sin dröm genom att försöka försörja sig som heltidsmusiker. Han bor hemma med sin familj och hunden Drake i Nolensville, TN.
Matt Singleton (guitar) är en bondpojke från South Carolina. Han har växt upp i en musicerande familj och han spelade hymner i kyrkan med mamma och pappa och bluegrass hemma på terassen med sin farbror. Som adertonåring flyttade även han till Nashville och skaffade sig där en ljudteknisk utbildning. På fritiden är det fotboll som gäller alt. långa promenader på zoo med frun.