Foto: Rebecka Store

Kvinnofrukost med Nina Sjölander

« Tillbaka

En kylig vinterlördag 16.1.2016 samlades kvinnorna till årets första kvinnofrukost på Frank Mangs Center.

Frukostbordet dignade av läckerheter när deltagarna började ta för sig. Snart kunde man höra klirrandet av kaffekoppar, en sprakande brasa och samtalande kvinnor.

När alla var mätta och belåtna hälsade Rebecka Store från planeringsgruppen välkommen, och höll gemensam bön för föreläsaren, Nina Sjölander.

Nina inledde föreläsningen med att berätta om hur hon blev utmattad. Hösten 2013 gick hon in i en intensiv arbetsperiod, och kroppen började säga ifrån mer och mer. Till sist blev hon sjukskriven på 9 månader. Nina fick plötsligt en massa tid att måla och umgås med Gud, och hon berättade att hon brukade gå omkring när hon var ensam hemma och prata högt med Gud. Nina fick också möjligheten under sin sjukskrivning att gå i terapi, men det enda som erbjöds som skulle ge henne frid grundade sig på buddhistiska tankegångar, så det tackade hon nej till illa kvickt. Nina bad att Gud skulle visa henne ett sätt att bli helad, att få frid och harmoni i sitt liv, att komma i harmoni med Gud. Då började en process i hennes inre och hon fick bearbeta allt gammalt och förträngt och lämna det inför Gud.

Under föredraget ritade Nina upp en Davidsstjärna som hjälpte henne i hennes helandeprocess. I den första triangeln, den som pekar uppåt, markerade hon i hörnen ut Guds treenighet. Fadern, Sonen och Den Helige Ande fick var sitt hörn. I den andra triangeln ritade hon ut människans delar; kropp, själ och ande fick varsitt hörn. Hon förklarade att alla dessa delar behöver vara i balans, vi behöver ha en sund uppfattning av Gud i sin helhet, och av oss själva i vår helhet. Därefter studerade alla tillsammans bibelord angående alla delarna: Fadern, Sonen, Den Helige Ande, kropp, själ och ande. Föredraget avslutades med gemensam diskussion och reflektion.

Nästa kvinnofrukost hålls den 13.2 kl. 9:30, och Sanna Ek är föreläsare.