Sanna Ek-KulašFoto: Darko Kulaš

FANNY! - Kvinnan som skrev över 8000 sånger och psalmer

« Tillbaka
Rebecka Store
Rebecka Store

Här kan du läsa allt om musikberättelsen om Fanny Crosbys liv, med premiär 24.7.
Obs! Du kan även beställa föreställningen till din församling!

Huvudpersonen i årets drama är Fanny Crosby, en blind författare och lärare som bland annat är känd för psalmen “Saliga visshet”. Crosby levde under åren 1820-1915 i New York och blev blind i spädbarnsåldern på grund av en falsk ögonläkares inkompetens. Hon led aldrig av sin blindhet, istället var hennes andra sinnen utmärkta. Bland annat brukade hon som barn leka tafatt med sina kamrater genom att lyssna efter deras andetag och känna deras skuggor mot sin hud. Under sitt liv utmärkte hon sig som en kämpe för handikappades rättigheter, som författare till över 8000 sånger och psalmer, och som musiker och sångare.

Ensemblen bestod av den lokala bildkonstnären Sanna Ek-Kulaš på sång och gitarr, manusets författare Rebecka Store som berättare, och Alexander Store som regissör och tekniskt ansvarig. Föreställningen spelades tre helger juli-augusti.

“Sannas musikaliska framträdande var mycket gripande! Jag tyckte också om det berättande elementet. Att lyssna och själv föreställa sig hur de olika karaktärerna i berättelsen kunde ha sett ut är spännande och påminner om barndomens sagostunder.”
- Nina, besökare på premiären

“Med en gammaldags och hemtrevlig kuliss strävade vi efter att ge publiken en känsla av att vara inbjuden till Fanny Crosbys egna vardagsrum för en sångstund.”
- Sanna Ek-Kulaš, sång och musik
“I ett samhälle där vi överstimuleras med information från olika medier, är det roligt att skapa en föreställning som är enkelt uppbyggd och kretsar kring det mest väsentliga.”
- Alexander Store, regi
“Från ett fullspäckat teatermanus skalade vi ner föreställningen tills endast kärnan fanns kvar; ett budskap om att våga lyfta blicken och se ljuset när man ligger i mörkret. Crosbys liv var tragiskt, men hon fann alltid tröst och frid hos Jesus, något vi alla kan lära oss av.”
-Rebecka Store, manus

OBS!

Tidigare år har Frank Mangs Center ordnat större teaterföreställningar. En av fördelarna med ett mindre koncept är att föreställningen nu kan gästspelas nästan var som helst! Ta kontakt om ni vill att vi framför föreställningen exempelvis i ert församlingshem eller i er skola!

Beställ musikberättelsen:

0503244877, info@frankmangscenter.fi